Ekoplazaloop: opnieuw een succes

Ruim zeshonderd deelnemers stonden zondag 18 september aan de start bij de verschillende onderdelen van de Ekoplazaloop. Hardloopwedstrijden, een heus Brabants kampioenschap, de Business Run, wandeltochten, een Kidsrun, demonstraties en muziek: er was voor ieder wat wils tijdens de tweede editie op de Markt in Uden.

Al vroeg gingen de wandelaars van start. Ruim zestig deelnemers genoten van een tocht langs de mooiste plekken van Uden. Wandelaars konden kiezen uit 10 en 20 kilometer.

Robin Spijkerboer (Generaal Michaelis) en Kei Sjoukje van den Boom (Foto: Gé Smits) pakten de winst op het Brabants Kampioenschap 10 kilometer. Winnaars op de 5 kilometer waren Teun van den Brand en Ramona Sour, terwijl Horacio Pereira en Judith van den Brule op de halve marathon aan het langste eind trokken. De lopers die namens het team Autoservice Bertino Manders liepen, wonnen de Business Run.

De Kidsrun trok zestig kinderen naar de Markt. Zij streden tegen leeftijdsgenoten en liepen rondjes over de Markt.

De organisatie van de Ekoplazaloop kijkt terug op een geslaagde editie voor jong en oud. Ook komend jaar staat weer een Ekoplazaloop op het programma.

Klik hier voor alle uitslagen. Ook de eerste foto's staan al online, die zijn hier te bekijken. 

Ekoplazaloop_Sjoukje