Ekoplazaloop: volop run en fun!

Ruim zeshonderd deelnemers stonden zondag 17 september aan de start bij de verschillende onderdelen van de Ekoplazaloop. Hardloopwedstrijden, de Business Run, wandeltochten, een Kidsrun, hapjes, drankjes en muziek: er was voor ieder wat wils op de Markt in Uden. 

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en wil alle vrijwilligers bedanken voor hun grote inzet! 

Verschillende Keien eindigden op 17 september op het podium. Zo eindigden Lynn Sterken en Elle van Ravestein bij de Kidsrun op de respectievelijk eerste en tweede plaats in de categorie meisjes 6 en 7 jaar. Hugo Theijssen wist in dezelfde categorie bij de jongens een derde plaats binnen te slepen. Ook in de categorieën meisjes en jongens 8-11 jaar eindigden Keienleden op het podium. Anouk en Laura Barten en Liske van den Berg werden eerste, tweede en derde bij de meisjes 8 en 9 jaar, terwijl Jurre de Groot bij de jongens een bronzen beker won. Steffie Ketelaars en Karlijn Pasmans bezetten respectievelijk de eerste en derde trede van het podium (meisjes 10 en 11 jaar), terwijl Timo van Ravestein en Sjoerd van Roosmalen van burgemeester Henk Hellegers een gouden en zilveren beker uitgereikt kregen. 

Niet alleen de jeugdleden van de Keien, óók de volwassenen lieten van zich spreken. Seth van der Wielen werd op de 5 kilometer derde in de categorie mannen 40+ met een tijd van 18:57 minuten, terwijl Ramona Sour in haar categorie (vrouwen senioren) zelfs won en voor het eerst onder de grens van twintig minuten dook (19:49 min.). Ook Diny Boogerd mocht een fraaie beker in ontvangst nemen; zij won in de categorie 'vrouwen 40+'. Ze finishte in een tijd van 21:54 minuten. Het podium van deze categorie kleurde overigens volledig Keienrood (zie foto). Bianca van Vugt (22:02 min.) en Esther van Duijnhoven (23:32 min.) werden tweede en derde.

Bas van Summeren werd tweede op de 10 kilometer (36:31 min.) bij de senioren, terwijl André Arts in zijn categorie (mannen 40+) deze afstand winnend afsloot: 39.46 minuten. Dorinne Swinkels kwam na 45:26 minuten over de finish en werd eerste bij de vrouwen 40+

De volledige uitslagen zijn hier te vinden. Kijk hier voor de foto's.

Uitslagen paasweekend

Waar voor velen de paasdagen in het teken stonden van eieren zoeken, trokken ook verschillende Keien hun loopschoenen aan voor een gezamenlijke duurloop of een wedstrijd. paasei

Zo was een aantal Keien actief tijdens de Wielenloop in Rosmalen. Bas van der Zanden finishte op de 10 km in een tijd van 43.17 minuten, Frank Vos liep 48.03 minuten. Mark van Tiel reisde op Tweede Paasdag af naar Kilder (Gelderland) en nam deel aan de 10 km. Op een heuvelachtig parcours (143 hoogtemeters) werd hij negende in de categorie mannen 40+ in een tijd van 44:15 minuten. 

Bas van Summeren werd tweede tijdens de Culemborg City Run met een persoonlijk record op de 10 km: 36.02 minuten.

Mis je jezelf in deze uitslagen? Klik dan op de button rechts en geef je prestatie door!

Keien in actie

Wie denkt dat er de afgelopen periode niet gelopen is, die heeft het mis. Er zijn wedstrijdjes genoeg geweest in de regio en daar zijn dan ook altijd wel Keien te vinden.

Bij de stratenloop in Boekel op 20 augustus was er nogal wat rood te zien. Hier won Sjoukje van den Boom de 10k. Ramona Sour werd op die afstand derde.

Een week later werd er ondanks de warmte op zaterdagavond hard gelopen in Schijndel. Op de 5k waren er eerste prijzen voor Peter Mijsberg en Diny Boogerd. De dubbele afstand leverde een tweede plaats op voor Rob Jansen. André Arts werd in zijn categorie derde, maar kreeg helaas geen prijs omdat er categorieën werden samengevoegd.

Tijdens een zonnige Kuilenloop in Langenboom op 3 september was er voor Theo van de Loop een derde plaats op de 10k. Op de halve afstand liep Diny Boogerd naar de overwinning.

Alle uitslagen volgen op de volgende pagina.

Uitslagen weekend 2 april

Leden van De Keien namen in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 april weer deel aan verschillende wedstrijden in de regio. Een aantal viel zelfs in de prijzen tijdens de Drutenloop (Druten) en Kraaijenbergse Plassenloop (Linden). 

Ramona Sour eindigde tijdens de Drutenloop op de derde plaats bij de 5 kilometer in een tijd van 21.03 minuten. Ook André Arts nam deel aan de 5 kilometer: 18.43 minuten. Bram Vlassak werd tweede op de 10 kilometer in een snelle tijd: 35.24 minuten. Birgit van Melis nam deel aan de 10 kilometer: 54:45 minuten.

Bij de Kraaijenbergse Plassenloop eindigde Senna Manders op de derde plaats bij de dames op de 5 kilometer in 22.05 minuten. Ook Ramona Verhoeven (24.48, PR) en Tosca Bannenberg (33:56) namen deel aan deze afstand. Monique Schoppema werd derde op de 10 kilometer (50.28) in de categorie V45-. Ook verschillende mannen van De Keien kwamen in actie. Op de 5 kilometer waren dat Theo van der Loop (19.21), Harold Verkuijlen (19.32), Johan van Hal (19.41) Bertino Manders (20.05) en David Maytum (24.02).

Gefeliciteerd allemaal! Heb je afgelopen weekeind deelgenomen aan een wedstrijd en zie je jezelf niet terug? Geef je prestatie dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Vaals-Venlo: Keienteam eindigt als zesde!

Zondag 25 juni stond al een jaar vast voor het jaarlijks uitje Vaals-Venlo: een dag vol plezier, sport en gemoedelijkheid! Om 06.00 uur vertrok een groep van negen mensen naar Vaals om De Keien weer op de kaart te zetten: Diny Boogerd, René Braam, Rob Jansen, Theo van Kessel, Peter Kuijpers, Jeroen Raijmakers, Ton Rijkers, Monique Schoppema en Harold Verkuijlen.

Alle lopers namen een etappe voor hun rekening en met een knappe zesde plaats heeft de groep een fantastische dag beleefd. Iedereen bedankt voor deze fantastische dag met speciale dank aan Theo van Kessel voor de uitstekende organisatie en last but zeker not least: Jeroen Raijmakers voor de supernavigatie. De groep hoopt dat zij volgend jaar weer hun steentje op deze manier willen bijdragen!

 

Keiencrosscompetitie afgesloten met zonnige Parkcross

Parkcross_2017_1

Met een lekker zonnetje én met muziek van dweilorkest De Klankentappers uit Uden (op de foto) was de Parkcross zondag 12 maart weer een succes. Ruim tweehonderd deelnemers, jong en oud, stonden aan de start van de laatste cross in de Keiencrosscompetitie.

De Parkcross startte met enkele wedstrijden voor pupillen en junioren. Na afloop verzamelden zij in de kantine voor de prijsuitreiking en konden ze een ballonbeestje krijgen die Paul van Eldonk voor hen maakte.

Vervolgens was het de beurt aan de junioren A en B, senioren, masters en recreanten. Peter Mijsberg, trainer van de Milagroep, kwam als eerste over de streep, gevolgd door Bas van Summeren en Aron Koning. Dorinne Swinkels werd eerste bij de vrouwen, Eefje Hafmans en Rianne Geene werden respectievelijk tweede en derde. Na afloop werd de Keiencrosscompetitie gezellig afgesloten in het paviljoen van De Keien Atletiek met de prijsuitreiking.

Klik hier voor de volledige uitslagen. Foto's staan in ons fotoalbum.

Mannen masters ploeg eindigt op 16e plaats

De mannen masters ploeg heeft na 2 competitiewedstrijden de competitie afgesloten op de 16e plaats in de poule. Overall is de ploeg als 41e geëindigd.

De eerste wedstrijd werd afgesloten met 4807 punten op de 14e plaats , de tweede competitiewedstrijd eindigde de ploeg van Arno van Ravestein op de 15e plaats met 3096 punten. De uitslagen zijn te vinden op www.atletiek.nl.

De ploeg werd tijdens de competitie geteisterd door blessureleed, waardoor veel punten verloren zijn gegaan. Ondanks de blessures wist het team toch enkele hoogtepunten te bereiken, met onder andere een clubrecord op de Zweedse estafette in 2:34,94.

Dit biedt goede uitgangspunten voor de competitie van 2018!

Mastercompetitie
start 200 m, met in baan 2 Roland van den Tillaar

Ann en Wim Ketelaars winnen weer langlauf-medailles!

Jaarlijks vinden in Polen een week lang langlaufwedstrijden plaats in wintersportgebied Polana Jakuszycka, op de grens tussen Polen en Tsjechië. Keienleden Ann en Wim Ketelaars, ook actief als langlaufers, reisden af naar Polen en deden mee aan diverse wedstrijden. Dat leverde drie medailles op! Lees hieronder het verslag van Ann.

In het begin van de week stonden er korte wedstrijdjes op het programma, een 10 km en 15 km klassiek en een speciale avondrace in het donker, waarbij je voorzien van een hoofdlamp een parcours moest afleggen van 10 km. Dit was heel speciaal , maar ook ontzettend spannend omdat de afdalingen door het opvriezen van de sneeuw heel snel waren geworden. Ann__maart_2017

Na enkele dagen rust was het tijd voor het echte werk: drie worldloppet wedstrijden met een 30 km in de skating techniek, een 50 km klassiek en als afsluiter de 25 km klassiek, waaraan ongeveer 23 landen deelnemen. Ik had gekozen voor de 30 en 25 km.
De 30 km leverde een mooie tweede plek op in mijn leeftijdscategorie, maar het hoogtepunt was toch wel de 25 km klassiek.
Dit werd een ware inhaal race, die werd beloond met een eerste plaats bij de Vrouwen 60. Een ware verrassing omdat er toch 21 vrouwen in die categorie aan de start stonden.

Wim stond aan de start van de 30 km skating en eindigde als derde in zijn leeftijdscategorie. Hiermee bleef hij liefst twintig mannen voor.

Ann en Wim: van harte gefeliciteerd namens het bestuur van De Keien Atletiek!

Brons voor Mark van Tiel

Zaterdag 29 april werd in Lichtenvoorde de eerste wedstrijd van de Dutch run-archery cup 2017 gehouden. Run-archery is een combinatie van boogschieten en hardlopen. Er wordt per heat vier keer een rondje van 1 km hardgelopen en na elk rondje worden drie pijlen geschoten. Elke misser kost een strafrondje van 100 meter.

Met de derde tijd in de voorronde plaatste Keienlid Mark van Tiel zich voor de finale. Daarin won hij de bronzen medaille.

Mark_van_Tiel

Spanning in Keiencross-competitie!

Zondag wordt tijdens de Parkcross de Keiencross-competitie afgesloten. Bij enkele categorieën is de competitie na de Heuvelrugcross
al beslist. Bij diverse andere categorieën zal de Parkcross beslissend zijn wie het podium mag bestijgen.
Om jouw kansen nog eens te overzien en je tactiek te bepalen voor zondag, volgt hieronder de tussenstand na de Heuvelrugcross.

Tussenstand

Prijsuitreiking


Mannenploeg eindigt als tweede in competitiewedstrijd voor teams in eigen huis

Stadion De Kuip was zondag 28 mei de plek waar de competitiewedstrijd voor teams (derde divisie) werd georganiseerd. Zowel de mannen- als de vrouwenploeg van De Keien Atletiek kwam in actie. De mannen eindigde op de tweede plaats, achter Swift uit Roermond. De Keienvrouwen werden dertiende.

Op verschillende onderdelen eindigde de mannenploeg in de top drie. Zo wist Martijn Bervoets de 400 meter op zijn naam te schrijven in een tijd van 50.95 seconden. Olaf van der Geest was het sterkst op het onderdeel kogelstoten en kwam tot 13.35 meter, terwijl Eugene Lommen zijn speer wierp tot 52.04 meter en hiermee tweede werd. Bij het polsstokhoogspringen eindigde Ingmar van der Geest op de derde plaats (3,20 meter). 

Maud van Hoorn was succesvol op het onderdeel kogelstoten. Ze kwam tot 9,69 meter en werd derde. Ramona Sour werd vierde op de 3.000 meter met een tijd van 11:48:81 minuten, terwijl Esther van den Eijnde twee keer vijfde werd op de 100 meter (13,34 seconden) en 200 meter (27,30 seconden).

Keien op podium Commanderijcross

Commanderij
Commanderij_2

De Keien Atletiek was goed vertegenwoordigd bij de jaarlijkse Commanderij Bosloop in De Mortel. De cross, waarvan het parcours geheel vernieuwd was, leverde zelfs twee podiumplaatsen op voor Keienleden. Hanneke van der Krieken werd derde bij de wedstrijd over 4.600 meter in 21.13 minuten. Jeroen Vogels werd in zijn leeftijdscategorie derde op de lange cross (9.079 meter in 36.06 minuten).

Kijk voor de uitslagen van de overige Keienleden op de volgende pagina:

Keienploegen in actie in Eindhoven

Zowel de dames- als de herenploeg van De Keien Atletiek was zondag actief tijdens de eerste competitiedag in Eindhoven. De mannen kwamen in de lichtstad tot een tweede plaats, mede door overwinning van Olaf van der Geest (kogelstoten en discuswerpen), Martijn Bervoets (400m) en op de Zweedse estafette door Martijn Bervoets, Ingmar van der Geest, Kris Riemersma en Job van Asperen.De ploeg staat op de landelijke lijst in de derde divisie momenteel op een dertiende plaats. Met een paar goede prestaties in Uden en Roermond zit er nog een finale in.

De vrouwenploeg kwam uit op de onderdelen 100m, 200m, 100m horden, 3.000m, discuswerpen, kogelstoten, verspringen, hoogspringen. Maud van Hoorn eiste met een worp van 33.48 meter de overwinning bij het discuswerpen op. Het team eindigde op de zevende plaats en bezet momenteel de 33e plek op de landelijke lijst.

Kijk hier voor alle uitslagen.

De volgende wedstrijd is op de baan van De Keien Atletiek op zondag 28 mei. De dames- en herenploegen kunnen uw aanmoedigingen zeker gebruiken. Kom kijken!


Uitslagen Heuvelrugcross

Heuvelrugcross_2017

Vele hardlopers, jong en oud, genoten afgelopen zondagmorgen van de derde cross van de competitie: de Heuvelrugcross. Een pittig parcours over meerdere heuvels en een heuvelrug. Het was prachtweer en de vele toeschouwers moedigden flink aan.

We mochten veel recreanten verwelkomen, wat het een mooi evenement maakt! Ook voor de Keien crosscompetitie werd er flink gestreden. Een spannende race tussen de koploper van de competitie, voorzitter Tjerry van Schijndel en de nummer twee van dat moment Jeroen Vogels. Jur Pauw van Eindhoven Ateltiek kwam als eerste binnen met daarachter Jeroen Vogels. Tjerry werd vlak voor de finish nog ingehaald door Thijmen van der Loop. Dus er is wat verschoven in de ranking van dit moment! Bij de laatste cross, de Parkcross op 12 maart zal er beslist worden wie zich dit jaar Keiencross kampioen mag gaan noemen. Bij de dames kwam Ramona Sour van de Keien als eerste over de streep, zij liep een snelle race en liet de volgende dames ver achter zich. De dames Dorinne Swinkels en Anne Rindt van Eindhoven Atletiek finishten vlak na elkaar. Dorinne en Rianne Geene strijden samen om de eerste en tweede plaats voor de competitie. 

Kom dus kijken of doe gezellig mee op 12 maart bij de Parkcross!
Zie hier alle uitslagen van afgelopen zondag: http://www.uitslagen.nl/

Eerbetoon aan Frans van der Pol

De Wijboschloop is onlosmakelijk verbonden aan Frans van der Pol, de geliefde trainer van De Keien Atletiek die vorig jaar overleed. Vorig jaar was hij nog als speaker actief tijdens het loopevenement op Koningsdag. Tijdens de editie op donderdag 27 april gaf zijn echtgenote Maria het startschot voor de Frans van der Pol-jeugdloop.

Een groot deel van de woensdagochtendgroep (WOMO-groep), de groep waar Frans trainer van was, was aanwezig en nam deel aan de loopwedstrijd. Hand in hand kwam de groep over de finish: een mooi eerbetoon aan Frans.

Kijk op de volgende pagina voor de uitslagen van de Wijboschloop en andere loopevenementen.Lees meer

Goud voor Eric van Daalen op NK Masters

Eric van Daalen van De Keien Atletiek nam vrijdag 3 februari deel aan de Nederlandse kampioenschappen indoor atletiek voor Masters in Apeldoorn. Daar behaalde hij in de categorie 'Mannen masters 45+' met een sprong van 1,69 meter een gouden medaille! ,,Helaas tikte ik de lat er bij 1,72 meter er net af, maar ik ben toch zeer tevreden", blikt Van Daalen terug.

In juni vorig jaar werd hij met een sprong van 1,71 meter al Nederlands kampioen outdoor bij de masters. Deze prestatie heeft de hoogspringer indoor dus weten te evenaren. Van harte gefeliciteerd!

Eric_van_Daalen_NK_Masters_2017

Uitslagen weekend 23 april

De testloop van Start to Run, de Kleffenloop in Overloon én de Enschede Marathon: Keien namen in het weekend van 22 op 23 april weer deel aan verschillende wedstrijden.

Theo van der Loop reisde af naar Enschede en voltooide de marathon in een knappe tijd: 3:13:35. David Maytum voltooide de 10 kilometer in Overloon met 53:14, terwijl Maurice van Beurden deelnam aan de jeugdloop over 1 kilometer. Zijn tijd was 4:37 minuten.

Winterse Bedafcross trekt 170 deelnemers

Vele vrijwilligers zijn de voorbije dagen hard aan de slag gegaan in de Bedafse bossen om het parcours voor de Bedafcross in orde te krijgen. Ondanks het winterse weer besloot de organisatie de Bedafcross toch door te laten gaan. De eerste cross van 2017 trok uiteindelijk ruim 170 deelnemers. Marc van Gils, trainer van de MILA-groep, won in de categorie 'senioren mannen', gevolgd door Tony de Groot (atletiekvereniging Marvel) en Keienlid Bas van Summeren. Bij de vrouwen trok Dorinne Swinkels aan het langste eind. Rianne Geene en Karin van Venrooij eindigden op de tweede en derde plaats.

Klik hier voor alle uitslagen van de Bedafcross. Toon van den Berg heeft foto's gemaakt, kijk daarvoor in het fotoalbum.

Bedafcross_1
Lees meer

September 2017
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30