Mannen- en vrouwenploeg promoveren op sensationele wijze naar 2e divisie!

 

Zowel de mannen- als de vrouwenploeg hebben het afgelopen jaar al geweldig gepresteerd. De ploegen eindigden landelijke in de 3 divisie al 8e en 2e, waarmee ze zich plaatsten voor de promotie/degradatiewedstrijd. Dat betekende tijdens de zomer nog keihard trainen voor de eindstrijd op 5 september in Gouda. 

Onder leiding van Ingmar van der Geest en Esther van den Eijnde werd de opstelling voor de laatste keer dit jaar opgesteld voor wederom een optimale voorbereiding. Er werd dan ook niet zelf gereden, maar een bus met chauffeur ingeschakeld die de topfitte atleten naar hun eindbestemming brachten. Met een zonnige dag in het verschiet waren de omstandigheden optimaal voor de veelbelovende prestaties. Op de aanvangende onderdelen bij de vrouwen zorgden Maud van Hoorn in haar laatste poging voor de eerste punten bij het kogelslingeren en Anne van de Broek op het loopnummer de 800m. In de tussentijd sprong Daan Spanjes bij het hoogspringen naar een hoogte van 1,90 dat goed was voor een 2e plek. Het enige onderdeel waar men 7x de horde met waterbak moet trotseren, de 3.000m steeplechase, werd door Peter Mijsberg in een nieuw clubrecord gelopen, een prachtige prestatie. Hierna was het aan de beurt voor de sprinters om zich van hun beste kant te laten zien. Esther van den Eijnde liep een zeer snelle race in 12,95 seconden dat eveneens een evenaring was van haar PR (persoonlijk record). Bij de mannen ging het gelijk op. De sprinters Martijn Bervoets en Robin Loupias liepen wonderbaarlijk exact dezelfde tijd (11,77 sec) en stelden daarmee ook de punten veilig voor de mannenploeg. Isa Poels en Kim van Houtum liepen het loodzware onderdeel de 400m. Voor Kim, de eerste keer, startte erg hard en liep een mooie derde tijd (1:01,11 sec). Isa liep gigantisch hard liep een nieuw PR van 1:00,59 seconden en werd daarmee 2e.  Op het polstokhoogspringen sprong Lonneke Lintsen naar een 1e plek met een hoogte van 2,70m en zorgde dan ook voor de meeste punten op dat onderdeel. Waar Daan in de ochtend nog de hoogte in sprong, sprong hij ditmaal in de verte op het onderdeel verspringen. In zijn 2e sprong werd een afstand van 6,68m behaald en goed voor een 3e plek. Bij de vrouwen waren het Lieke Reijs en Anna Velders die de verte in mochten springen. Met twee prachtige sprongen (4,71m en 4,63) werden ook hier de kostbare punten binnen gesprokkeld. Carsten Janss moest maar liefst 10 hordes passeren op het onderdeel 400m horden en stelde de punten veilig. Bij de vrouwen was het Esther van den Eijnde die de opdracht kreeg zo snel mogelijk de eindstreep te halen, in een nieuw PR van 1:07,93 werd ze 3e op dit onderdeel.

Met nog maar een paar onderdelen te gaan voerde de wedstrijdleiding de druk en spanning halverwege de dag op. De tussentijdse puntenstand werd niet meer weergegeven en de atleten gisten op welke plek ze zouden staan na elk onderdeel. Er was helaas geen touw aan vast te knopen en er zat maar 1 ding op: kei hard lopen! En dat werd ook gedaan. Marlin van Hal liep ver voor haar concurrentie uit en werd beloond met een 1e plek in een tijd van 10:10,25 min. Ook het discuswerpen kwam aan bod waarbij de gebroeders Olaf en Ingmar van der Geest streden om de punten. Olaf worp een afstand van 37,69m en wist dat hij deze punten hard nodig had. Eindelijk was het tijd voor Marc van Gils en Peer Maas om in actie te komen op de 1500m, ook hier werd een geweldige race gelopen door onze masters. Met een tijd van 4:26,26 zorgde Marc voor een nieuw clubrecord in zijn categorie. En dan komen we aan op het laatste maar spectaculaire afsluitende onderdeel: de 4x100 meter. De vrouwen, startend in serie 2, keken naar de 1e en langzamere serie om daarna in actie te komen. Het viertal Kim van Houtum, Simone Bertels, Isa Poels en slotloper Esther van den Eijnde konden wat ze de afgelopen 2 maanden elke week hebben geoefend ten uitvoer brengen. Met de winst in hun serie harkten ze de laatste punten binnen. Gelijk daarna was het de tijd voor de mannen. Konden ook zij hun geduld bewaren en de punten binnen halen? Met startloper Ingmar van der Geest, gevolgd door Abel van Beek, Robin Loupias en slotloper Martijn Bervoets maakten zij het verschil en wisten ook zij hun serie te winnen.

Het was afgelopen. Alle onderdelen waren geweest en dan wachten op de uitslag. Dat de vrouwen door waren naar de 2e divisie werd her en der al over gesproken. De vrouwenploeg werd na een spannend tromgeroffel 1e! De mannen werden, tegen alle verwachtingen in, 4e en dat was net genoeg om ook door te stromen naar de 2e divisie! Volgend jaar zullen beide ploegen uitkomen in de 2e divisie dat ongetwijfeld zal zorgen voor nog meer mooie prestaties.

September 2021
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30