Passie, plezier en prestatie Marlijn

Marlijn_klOoit begonnen met Meerkamp, deelgenomen aan een aantal NK’s en gestopt door blessures loopt Marlijn van Houts, 29 jaar uit Uden, op dinsdagavond bij de wedstrijdgroep op de baan. Ze loopt al hard sinds haar 12e. Sinds ongeveer 2 jaar is zij lid van De Keien. Passie, plezier en prestatie betekenen voor Marlijn het volgende.

“Atletiek is de mooiste sport die er is! Helaas laat mijn lichaam niet toe dat ik me elke dag op de baan kan begeven.”


Mijn Passie voor het hardlopen is er al vanaf dat ik een kind was. Een paar honderd meter van mijn ouderlijk huis lag een baan en daar was ik al vroeg te vinden. Ik had ook muziekles, dat is “stil zitten”, en ik wilde bewegen. Het is heerlijk om te lopen. Op deze manier kom ik in een flow waarmee ik alles los  laat wat ik aan m’n hoofd heb. Niet hoe harder hoe beter, maar het is gewoon lekker om te vlammen!

Het eerste wat voor mij telt is Plezier! Dat is zeker ook “het socializen” met het groepje van 6 meiden waarmee ik loop. Onze mannen krijgen ons bijna niet mee naar huis als wij samen staan te tetteren! Daarnaast is mijn achtergrond met een opleiding aan de CIOS, fysiotherapie en master in sportfysiotherapie een factor die mij nog meer plezier geeft in het lopen. Deze trainingsleer versterkt ook mijn passie en plezier en kan ik toepassen in alles wat ik doe met hardlopen. Daarnaast hebben we onze trainer John Klerkx, waarbij het heerlijk is om te trainen.

 

Prestatie is jezelf altijd 100% geven. Mijn gedrevenheid voor het hardlopen en altijd streven naar een PR zijn er en daarmee dus steeds een aantal doelen in mijn hoofd. Door blessureleed ben ik genoodzaakt geweest over te stappen naar de middellange afstand. Ik luister naar mijn lichaam om mijn prestaties neer te zetten. Als het goed gaat, train ik een stapje extra.

Juni 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30