Passie, plezier en prestatie volgens Monique

MoniqueMonique Schoppema is recreant van de donderdagavondgroep en van bostrainingen op zondagmorgen. Wat betekent voor Monique passie, plezier en prestatie? Is dat de liefde en plezier voor de hardloopsport? En die prestatie dan? Is dat doelen stellen en met passie en plezier je doel realiseren? Lees hier wat voor Monique Passie, plezier en prestatie betekent.

Monique Schoppema, recreant van de donderdagavondgroep en van bostrainingen op zondagmorgen: ‘Wat ik versta onder Passie, Plezier en Prestatie, de drie kernwaarden van de Keien. Volgens Van Dale betekent passie het volgende:
hartstocht, drift; hartstochtelijke liefhebberij. Even verder zoeken op internet en dan vind je nog meer omschrijvingen: groot verlangen naar iets of grote liefde voor iets.

Wat betekent Passie dan voor mij met betrekking tot hardlopen? Ik zou passie dan omschrijven als met veel liefde en plezier deze sport bedrijven. Hierbij komt plezier voor mij dus ook meteen om de hoek kijken. Naar mijn idee zijn passie en plezier dan ook nauw verbonden met elkaar.

Plezier
volgens Van Dale: aangenaam gevoel; vreugde, iets prettigs, vermaak, genoegen. Dat zijn eigenlijk allemaal beschrijvingen die voor mij wel passen bij hardlopen. Als ik een lekker stuk gelopen heb, geeft me dat een aangenaam gevoel en voel ik me daar ook heel prettig bij. Zeker als ik ‘s morgens vroeg ga lopen, heb ik daar nog de hele dag plezier van. Ik zit op zo’n dag lekker in m’n vel en voel me topfit. Na bijvoorbeeld een wedstrijd heb ik ook vaak een voldaan gevoel, waarbij plezier ook weer verbonden is met prestatie.

Prestatie volgens Van Dale: het presteren, dat wat iemand presteert; verricht werk. Ik vind het iedere keer weer een prestatie als iemand voor zichzelf een doel stelt en dat ook haalt. Of dat nu supersnel is of wat langzamer, zolang het voor jezelf maar goed voelt, is het al een hele prestatie! Voor mijzelf is prestatie dus vooral gekoppeld aan het door mij gestelde doel en het behalen daarvan.’

Juni 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30