Passie - Plezier - Prestatie! Wat betekent dit voor Arie van Grunsven

Ik ben Arie van Grunsven, sinds een jaar of 9 loop ik bij de Keien. Van het voetbal overgestapt naar het hardlopen. Overgehaald door Irma. Ik liep al jaren, maar altijd alleen. De eerste jaren heb ik het voetbal nog gecombineerd met het lopen. Maar toen ik na de winterstop van het voetbal niet meer kon meedoen aan de zondag training in het bos, vond ik dat jammer. Een duidelijk signaal om te stoppen met het voetballen en meer te richten op het hardlopen. In het lopen heb ik weer een nieuwe passie gevonden. De baantraining op dinsdag en de bostraining op zondagochtend zijn een vanzelfsprekendheid. Daarnaast nog een duurloop door de Maashorst, maakt de 3 trainingen per week compleet. Ik heb meegedaan aan allerlei wegwedstrijden; Dam tot Dam loop, Zevenheuvelenloop, halve marathon in Zwolle, Eindhoven, Den Haag, Egmond etc. Ook de hele in Eindhoven. Het laatste jaar heb ik meegedaan aan diverse trails. Hierbij is de omgeving en de beleving belangrijker dan de eindtijd. Dit bevalt mij erg goed. 

Mijn grootste prestatie ligt wel in het meedoen met de Roparun. Een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Dit jaar ga ik voor de 7ekeer mee. Hiervan ben ik 4x meegegaan als loper. In ca 45 uur loop je met 7 andere lopers (en een heel ondersteund team) ruim 520 km. Een fantastische ervaring. Het lopen is een kapstok voor het inzamelen van geld voor mensen met kanker. Met het team worden gedurende het jaar allerlei acties gehouden om dit geld bij elkaar te brengen. Jaarlijks zorgen de ca. 350 team voor een totale opbrengst van zo’n € 5,5 miljoen.

Verder zit ik ook in de Zevenheuvelenloop organisatie. Aanvankelijk een aantal keren meegedaan als vrijwilliger, tegenwoordig ben ik coördinator van de omkleedlocaties. Met een aantal sub coördinatoren en vrijwilligers zorgen we ervoor dat de lopers zich veilig en prettig kunnen omkleden. Mijn taak is het om dit in het Zevenheuvelenweekend in goede banen te leiden. En vooraf afspraken te maken met de bedrijven die de omkleedlocaties voor dit weekend ter beschikking stellen, zorgen dat er voldoende banken, tafels, koffie, etc. zijn. Ik vind het heerlijk om deel uit te maken van zo’n gesmeerde organisatie. Om een hardloopevenement van een andere kant te kunnen meemaken. Overigens kunnen leden van de Keien zich ook als vrijwilliger melden bij de Zevenheuvelenloop. De Keien krijgt een financiële vergoeding voor elk uur die je inzet als vrijwilliger.                                        

Het plezier haal ik uit het samenlopen met anderen, samen trainen, samen naar wedstrijden, samen op trainingsweekend. Waar ik vroeger dacht dat hardlopen een individuele sport was weet ik nu dat het zoveel leuker is bij een atletiekvereniging als De Keien.

Juni 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30