Passie, Plezier & Prestatie – Wat betekent dit voor Anita Goorts

Passie kan ik volop kwijt bij de Keien. Dat was vroeger wel anders. Ik zei lopen is niets voor mij. Totdat ik moest rennen om de bus te halen en bemerkte hé, dat gaat nu gemakkelijk.

Ik ben Anita Goorts en Keienlid vanaf 1995.  In het dagelijks leven geef ik les aan mensen die de Nederlandse taal willen leren. Ik begon destijds met lopen op de woensdagmorgen met kinderopvang. Na afloop gezellig een kopje koffie drinken samen. Die gezelligheid is er nog steeds. Door de jaren heen ben ik me wel meer gaan verbeteren onder leiding van de gedreven trainer Frans van der Pol. Langzaam kwam er steeds meer voldoening en uitdaging. De meeste mensen gaan boven de 50 minder presteren, ik kreeg steeds betere P.R. ‘s.  Die heb ik nu wel zo’n beetje gehad, maar nieuwe uitdagingen ga ik nog steeds aan. Ik ben nu aan het trainen voor een hele marathon. Onder goede begeleiding van Ann Ketelaars krijg ik een goede en verantwoorde voorbereiding richting de hele marathon. Ik train nu 4x per week, ook op zondagmorgen in het bos. Verder zijn we met een clubje actief richting wedstrijdjes. We liepen een halve marathon in München en binnenkort lopen we de halve marathon van Palma de Mallorca. Zo zoeken we steeds nieuwe gezellige uitdagingen. Maar ook een fietstochtje met de Keien en een weekendje weg wordt er georganiseerd. Dus de passie zit er op allerlei vlak en gelukkig bij vele Keien medelopers/loopsters.

Plezier in het lopen, dat is het belangrijkste en vooral luisteren naar je lichaam. Dan houdt je het lopen het langste vol en voorkom je blessures. Hier spreekt de start to run trainster en de Keientrainster van de womo-groep. Die taken heb ik de afgelopen jaren op me genomen en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Vooral de mensen motiveren en te stimuleren het beste uit zichzelf te halen, dat is prachtig om te doen. Ook ben ik nog EHBO-er en jurylid bij de Keien.

Wanneer ik iets doe, doe ik het met passie en plezier. Samenloop voor hoop kwam voorbij en we zijn daarbij met 2 Keienteams actief. We hebben enkele Keienleden die kanker hebben en er zijn helaas ook mensen aan overleden, ook in mijn naaste omgeving. Dat is de drive voor mij om mee te doen en samen met mij vele anderen. Zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek zodat we de kanker op den duur de baas kunnen. 

Prestatie komt vanzelf als je passie en plezier blijft houden in de sport. Ik had nooit verwacht dat ik na 5 km, 10 km, crosscountry, Vaals Venlo, trailruns, halve marathonwedstrijdjes ooit nog de hele marathon zou lopen. Voor mijn leeftijd is deelnemen belangrijker dan winnen en vooral de passie, plezier en prestatie in het oog houden. Dat probeer ik ook over te brengen aan de start to runners en mederenners zodat ook zij nog lang en met plezier blijven lopen.

 

Juni 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30