Passie, Plezier en Prestatie - Aron Koning

Sinds mijn twaalfde ben ik gaan trainen bij De Keien, bij de wedstrijd groep. Destijds onder leiding van John Klerkx samen met onder andere Teun en Jeffrey. Daar heb ik een aantal jaren met veel plezier mee samen getraind. Toen John vertrok heb ik onder Marcel getraind en sinds het najaar van 2016 train ik onder Marc, Peter en Moniek. Marc is mijn persoonlijke trainer vanwege zijn focus op de 800 meter en de goede klik die ik met hem heb. Ook ben ik twee keer naar Portugal geweest op trainingsstage met Tonnie Dirks’ groep. 

 

 

De sport zelf ligt zo dicht bij de natuur van de mens. We zijn gemaakt om te rennen, om voedsel te vangen of te vluchten waardoor een enorme hoeveelheid adrenaline vrijkomt. Lopen is de puurste sport die er is, jij tegen een ander en wie het snelste is, wint. Geen scheidsrechters of team waar je op kan steunen, maar gewoon jij en alles geven. Die adrenaline in combinatie met het de puurheid van het wedstrijdaspect ligt ten grondslag aan mijn passie. 

 

Ik train sinds mijn twaalfde al fanatiek en was eigenlijk tot een aantal maanden geleden een “nobody” in de loopwereld. Zonder plezierervaring tijdens mijn dagelijkse trainingen had ik nooit zes jaar lang onvoorwaardelijk kunnen bouwen naar mijn huidige niveau.  Het gevoel dat bij je loskomt als je 1000 metertjes op de baan loopt is onbeschrijfelijk. 

Verder ervaar ik veel plezier wanneer ik mensen mee kan nemen in mijn enthousiasme en ze kennis laat maken met deze sport. Hier praat een trotse broer, een trots vriendje, een trotse zoon en een trotse coach.

 

Presteren is volgens mijn definitie een doel stellen en daar elke dag gericht naartoe werken en het dan halen. Dit betekent voor mij dit zomerseizoen op het podium komen bij de Nederlandse kampioenschappen en nog drie secondes van mijn pr aflopen naar 1:52 op de 800 meter. Ik hou van presteren al is het met een potje voetbal of met een rekentoets, ik zal ervoor gaan. 

 

Het gevoel elke week weer sterker te worden en dat terug te zien in de tijden is ontzettend gaaf, zeker als je bij de top van Nederland zit

Juni 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30