Passie, plezier en prestatie - Diny Boogerd

Ze gaan voor mij meestal hand in hand. Zonder plezier geen passie, zonder passie en plezier geen prestatie, geen prestatie zonder plezier. 

 

De eerste sport die ik actief beoefende, was handbal. Ik was toen een jaar of tien, maar bloedfanatiek. Ik kon hard lopen, scoorde veel en voor een kind is dat een geweldige combinatie. Diverse jaren competitie gespeeld, een poosje getafeltennist en toen toch weer gaan handballen. Bij een recreantenteam. Dat was niets voor mij, want die vrouwen kwamen vooral voor de gezelligheid. Ik wilde wéstrijden spelen en die ook proberen te winnen. 

Toen ik later bij de atletiekvereniging Flevo Delta in Dronten kwam, bleef die drive om te winnen, om het beste eruit te halen. En regionaal leuk meedoen, clubrecords lopen, da’s ook voor een volwassene gewoon leuk. 

 

Maar een duurloopje in De Maashorst, da’s toch genieten. Met een beetje geluk zie je jonge reeën, bonte spechten, buizerds. Hoor je ‘de wereld’ aan vogels en kun je genieten van een prachtig stukje natuur. Die natuur is een prestatie op zich. 

 

De passie om te gaan voor een prestatie heb ik nog steeds. Een wedstrijd lopen om ‘zomaar’ mee te doen … ik vind het moeilijk. Ik wil er nog steeds uithalen wat erin zit. En hoewel ik wat zuiniger op mijn lijf ben, wat meer rust pak (tja, ook geen 25 meer hè), beleef ik nog steeds enorm veel plezier aan het hardlopen. Wat mij betreft een absolute voorwaarde om te blíjven lopen. 

En dat plezier vind ik bij De Keien. Trainen in de wedstrijdgroep, waar gezelligheid en de kantine na de training belangrijk zijn. Maar ook een groep waar serieus en hard wordt getraind. Een groep waar ik me thuis voel. 

 

Dat plezier beleef ik overigens ook aan het kijken naar sport. Van atletiek tot schaatsen, van motorsport tot ijsdansen en van voetbal tot turnen. De enige sport waar ik niet naar kijk, omdat ik het hélemaal niets vind, is vechtsport. 

 

Ik wens iedereen vooral veel plezier bij De Keien. Of je nu actief sport, zorgt voor het materiaal of de accommodatie, crossparcoursen uitzet, jurylid bent, pupillen traint of in de kantine zorgt voor een natje en droogje … als je het met plezier doet, dan houd je het volgens mij heel lang vol!

Juni 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30