Passie, Plezier en Prestatie - Rob Jansen aan het woord

Hallo, ik ben Rob Jansen. Niet iedereen zal me kennen maar als ik zeg dat ik de partner ben van Diny Boogerd zegt dat voor een aantal van jullie iets meer. Ik heb Diny leren kennen in 2014 tijdens een hardloopvakantie (ja, die bestaan!) op Lanzarote. En in 2016 ben ik verhuisd van Utrecht naar Uden en zit dus nog volop in mijn ‘Brabantse inburgering’. Nog dagelijks leer ik nieuwe woorden en uitdrukkingen en ik weet inmiddels dat als je langs iemand loopt, je hem niet passeert maar gewoon naast hem loopt.

Mijn grote Passie is sport. Ik kijk graag sport en vind bijna alles leuk. Op televisie en af en toe een wedstrijd in het stadion van mijn favoriete cluppie FC Utrecht.  Maar nog leuker vind ik het om zelf te sporten. Vroeger heb ik altijd gevoetbald en ben pas op latere leeftijd met hardlopen begonnen. Op mijn 48e werd ik lid van Loopgroep Aart Stigter en toen is mijn passie voor hardlopen geboren. (Google de naam Aart Stigter maar eens, deze man liep de 10km ooit onder de 30 minuten en wint nu op zijn 61e nog bijna alles in zijn klasse). Naast het hardlopen mag ik ook graag skiën en zwem ik een keer per week.

Toen ik in 2016 naar Uden kwam, ben ik lid geworden van De Keien. En daar werd het Plezier in hardlopen alleen nog maar meer. Ik kwam terecht in de wedstrijdgroep van Egon Meuleman en dat bleek een heel leuke groep te zijn. Een groep met drie Theo’s, veel Brabants accent en de bekende Brabantse gezelligheid. Een groep waar plezier belangrijk is, maar waar ook bijzonder fanatiek getraind wordt. Laat dat maar aan Egon over …

Dat ik pas op late leeftijd begonnen ben met lopen, had het voordeel dat ik op hogere leeftijd nog progressie in mijn Prestaties kon boeken. Waar het met mijn andere sporten elk jaar een beetje minder werd, kon ik nu door goed te trainen, met hardlopen elke keer een beetje sneller worden. Met een mooi PR van 38:05 op de 10km op mijn 53e. Die progressie is er nu wel een beetje van af maar de prestatie telt voor mij nog steeds.
Meedoen is belangrijker dan winnen? Dat gaat voor mij niet op, ik probeer nog altijd te winnen. Al is het maar in mijn eigen klasse ...

Maar bij Prestatie denk ik ook aan al het werk dat de vrijwilligers voor De Keien doen. De Keien is een heel leuke vereniging die draait op het werk van vrijwilligers. En dat is een prestatie die niet in rondetijden uit te drukken is!

Juni 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30