Passie, plezier en prestatie: wat betekent dit voor Maarten van Gemert?

Passie, plezier, prestatie… een perfecte match.

Alweer meer dan twee jaar gelden besloten wij, Ed, Han, Joris en ik, een aantal proeftrainingen te gaan doen bij De Keien. Hardlopen deden we al langer, maar na het beëindigen van onze actieve voetbal- en volleybalcarrières misten we wel een ‘club’. Een club om samen met anderen te sporten en gezelligheid te maken.

De proef verliep naar wens en dus besloten we ons definitief als Keien-lid aan te melden. Het digitaal aanmelden was niet voor iedereen appeltje eitje: Han beantwoordde met stijgende verbazing vragen als ‘Wilt u eventueel ook Prins Carnaval worden?’. Toch drong het niet tot hem door dat hij zich inschreef bij carnavalsvereniging De Keien in Waalre… 

Het kwam echter allemaal goed. Bij De Keien kan ik mijn passie kwijt, maak ik plezier en kan ik komen tot betere prestaties. Dan heb ik het natuurlijk over het lopen zelf maar zeker ook over de heerlijke nazit op de gezellige dinsdagavond. 

Maar dat is het niet alleen. Om dit alles mogelijk te maken, beschikt de Keien over vele enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat wij onze rondjes kunnen lopen en ons drankje kunnen nuttigen.

En ook zij doen dat met passie en plezier en leveren daarmee eveneens een prachtige prestatie.

Leden maken de club, maar vrijwilligers houden de club in stand. Het vrijwilligerswerk staat echter onder druk. Dat is bij vele verenigingen zo, ook bij de Keien. Daarin ‘moet’ verandering komen. En ja, het is een cliché, maar zeker niet minder waar: ‘vele handen maken licht werk’.

Ik ben ervan overtuigd dat er binnen De Keien voor velen, zo niet voor iedereen een rol is weggelegd, hoe klein die rol ook is of hoe onbelangrijk die rol soms ook lijkt te zijn. We doen het immers met ons allen.

Laten we er samen de schouders onder zetten…  Passie, plezier, prestatie!

Juni 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30