Passie, plezier en prestatie… wat betekent dit voor Albert van der Rijt

Albert_Rijt

“Nadat ik jaren had gevoetbald en getennist liep ik op zondagochtend samen met mijn vrouw Bep over het Slingerpad. Halverwege stond Hanneke v.d. Elzen met een groep rek- en strekoefeningen te doen.
Hanneke zei tegen ons ‘kom er maar bij staan!’ en vanaf dat moment ging ik serieus aan het hardlopen. Volgens de gegevens van Nellie van Dijk moet dat in het jaar 1990 zijn geweest.

Na een aantal jaren kwam ik in de groep van Theo Verhamme en leerde daar de eerst kneepjes van prestatie en passie voor het hardlopen. Van hem leerde ik mijn specialiteit ‘afsnijden’ en verder vooral de heuveltrainingen. In die tijd begon ik ook deel te nemen aan de crossen bij de Keien Atletiek in de winter en later wedstrijden in onder andere Gemert en Wijbosch. Vele avonden en vele kilometers heb ik samen met Ronnie v.d. Laar hardgelopen als voorbereiding op de 1/2 marathons Uden - Veghel - Uden. Met een beste tijd van 1 uur en 26 minuten! Dit hebben we driemaal gedaan.

Na die tijd ben ik gaan trainen voor de 7-heuvelenloop in Nijmegen. Ik deze wedstrijd heb ik zeven keer gelopen met een beste tijd van 1uur en 3 minuten. De laatste loop liep ik in 1 uur en 7!! minuten.

De jaren daarna kwamen de kleine blessures opzetten en met hulp van de fysio kon ik vaak weer verder. Op dit moment zit ik met een vervelende blessure aan mijn linkerbovenbeen en dat loopt al vanaf februari 2016. Maar...Martin Krayo en Michiel Kuijpers van Wolbert fysio doen er alles aan om mij weer aan het hardlopen te krijgen.

Veel plezier heb ik ook bij het organiseren van Start to Run en Run to the Start. Ik heb daarbij ontzettend goede en plezierige ondersteuning van de trainers. Vooral bij het lezen van de evaluatieformulieren geeft dat veel voldoening en plezier niet alleen voor mij maar vooral voor de trainers. Uit de formulieren blijkt dat wij het bij Keien Atletiek het goed aanpakken en dat de deelnemer zeer tevreden zijn.

Veel plezier heb ik ook op de 1e dinsdag van de maand bij het heffen van het glas op weer een geslaagde trainingsavond. Ik moet stoppen met mijn verhaal want ik mag van Irma niet meer als 300 worden verwerken in mijn verhaal.

Ik wens iedereen nog vele jaren veel plezier, passie en prestatie bij de Keien Atletiek."

Juni 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30