Passie plezier en prestatie - Tiny Raijmakers

Op de vraag wat voor mij de begrippen Passie, Plezier en Prestatie voor betekenis hebben is niet zomaar snel TinyRaijmakerseen antwoord te geven. In ieder geval zijn de begrippen niet los van elkaar te zien. Het is niet alleen de Prestatie die telt. Zou je trainen bij onze club om alleen maar beter, sneller en hoger te worden. Je zou het niet zo lang volhouden denk ik. Je hebt er de ander twee begrippen zeker bij nodig. Zou je bij onze club alleen maar zijn voor het Plezier dan zou het weleens kunnen zijn dat je lastig in een groep, die iets meer willen dan alleen plezier, te handhaven bent. Ook hier heb je de andere twee gewoon nodig.  Heb je alleen maar de Passie zonder te willen presteren of zonder plezier erin te hebben is je atletiekloopbaan ook geen lang leven beschoren.

En wat betekent het nou concreet voor mij? Welke van die begrippen het hardste telt dat ligt er maar net aan met welke discipline ik in de club bezig ben. Als loper, als trainer of als lid van de werkgroep. Als loper telde voor mij toen ik begon bij onze club de prestatie zeker voor een groot gedeelte mee. Ik vond het leuk om jezelf iedere keer iets te verbeteren. Je meten met de lopers in de groep deed je de lat steeds weer iets hoger leggen.
Nu de leeftijd begint te tellen loop je geen PR’s meer maar ontegenzeglijk is het wel zo dat ik het beste ervan probeer te maken als k een wedstrijd loop. Ook in de voorbereiding heel serieus werken naar de uitvoeringsdatum toe.

Als trainer moet je een beetje in de gaten hebben wie er met welk doel op de training komt. Welke van de 3 begrippen voor iemand het hardste telt. En daar probeer je ook je aandacht op te vestigen. Als je ziet dat iemand vooruit gaat in zijn prestatie geeft dat je de motivatie om nog even door te gaan. De vooruitgang hoeft niet meteen de snelheid te zijn maar kan ook liggen in wat langer lopen.

Zo zie je maar dat de begrippen Passie, Plezier en Prestatie onverbrekelijk bij elkaar horen maar welke van de begrippen het hardst meetelt dat is erg persoonlijk. Het maakt wel de club.

Juni 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30