Tweede plaats voor B-pupillen en C/Mini-pupillen bij Athletics Champs

Op 8 juli verzamelden allerlei jeugdatleten, waaronder de B-pupillen en C/mini-pupillen van De Keien Atletiek zich op de atletiekbaan in Oss voor de vierde en tevens laatste competitiewedstrijd. Vol enthousiasme begonnen ze aan de wedstrijd waarbij weer veel persoonlijke records verbroken werden.

Zelfs bij het hoogspringen ondanks die enge lat en bij die vervelende hordes zijn er zeer goede resultaten behaald. Zou er een sportiviteitsprijs zijn, dan komen de Keienatleten daar zeker voor in aanmerking want ze bleven elkaar aanmoedigen om toch een beter resultaat te behalen.

De Keien Atletiek is in de verenigingsklassementen van zowel de B-pupillen als de C-/mini-pupillen op een tweede plaats geëindigd.

De trainers willen alle ouders bedanken die ons bij deze wedstrijden geholpen hebben.

Mabinty Bangura wint goud op Brabants kampioenschap CD

Drukte bij De Keien Atletiek op zondag 9 juli. Stadion De Kuip vormde het decor voor de Brabantse kampioenschappen CD. Ruim tweehonderd jonge atleten van 26 verenigingen kwamen naar Uden om te strijden om de titels op verschillende onderdelen.

Unisa Bangura, vooraf al getipt als kanshebber op een medaille op de 80 meter sprint, maakte de verwachtingen waar en werd derde op dit onderdeel in 10,52 seconden. Op het kogelstoten was hij goed voor een vierde plek (8,94 meter). Ook zijn zus Mabinty (in het midden op de foto) viel in de prijzen. Zij won op het onderdeel kogelstoten (10,91) en werd derde bij discuswerpen (28,27 meter). Silke Oldenkamp werd in haar categorie tweede op hoogspringen (1,55 meter).

Benieuwd naar alle uitslagen? Klik dan hier. Kijk hier voor de foto's gemaakt door Toon.

Podiumplekken en pr's in Oss!

Leden van De Keien Atletiek namen zaterdag deel aan de indoorwedstrijd in Oss en dat leverde weer mooie persoonlijke records en podiumplekken op!

Yannou de Bont (Meisjes junior D2) werd derde, evenals Lonneke Lintsen (Meisjes junior D1). Beide Keien zijn vastgelegd op de foto hiernaast. Allebei van harte gefeliciteerd!Indoor_Oss_Lonneke_en_Yanou

Verder werd Julian van Lokven in de categorie 'jongens D junioren eerstejaars' vierde. Helaas net geen podiumplek, maar hij zette wél knappe prestaties neer. Tim Grimbergen en Stijn Hubers zijn bij de Jongens D tweedejaars respectievelijk vierde en zevende geworden. Knap gedaan!

Bij de jongens C junioren (eerste- en tweedejaars samen) behaalden Stan Lintsen een vierde plek, Tristan Schoenmakers een vijfde plek en Marijn Verhoeven een zevende plek. Stan behaalde nieuwe persoonlijke records op kogelstoten en sprint, Tristan en Marijn behaalden beide pr's op het onderdeel sprint. Allemaal goed gedaan!

Junioren C/D presteren goed in Best

Youtube

De junioren C/D van De Keien Atletiek namen zaterdag 27 mei deel aan een competitiewedstrijd in Best. Ondanks de hitte (de temperatuur liep op tot boven de dertig graden) werden daar mooie prestaties neergezet.

De meisjes D zijn overall 5e geworden met slechts twee punten verschil van AV GM Best. De meiden van het estafetteteam hebben hun tijd ten opzichte van de vorige keer behoorlijk verbeterd. Verder heeft bijna iedereen zijn persoonlijk record verbeterd en dat is met die hitte is behoorlijk knap. Klik op de foto hierboven om een filmpje te bekijken van de estafette! De volgorde is als volgt: Janneke, Simone, Lonneke en Isa.

De jongens D zijn 7e geworden. Ook hier zijn veel persoonlijke records verbeterd. Unisa Bangura wist zelfs de 80 meter sprint te winnen met een tijd van 10,74 seconden. Met deze tijd nam hij zelfs ruime afstand van de nummer twee.

Klik hier voor alle uitslagen van de competitiewedstrijd in Best. Gefeliciteerd iedereen!

Podiumplekken voor junioren

Een afvaardiging van de junioren nam zondag in Best deel aan de Zuid-Nederlandse kampioenschappen junioren B en Brabants kampioenschap junioren C. Dit leverde een aantal podiumplaatsen op!

Yvar Jansen nam bij het Zuid-Nederlands kampioenschap deel aan het onderdeel speerwerpen en werd derde met een worp van 40,72 meter. Maud van Hoorn ging zelfs met twee medailles naar huis: zilver tijdens kogelstoten (10,31 m) en brons tijdens discuswerpen (33,58 m). 

Gijs Wolters nam tijdens het Brabants kampioenschap deel aan het kogelstoten (4 kg) en werd tweede met 13,87 meter. Op het onderdeel discuswerpen (1 kg) werd hij vijfde met een worp van 42,34 meter. Mabinty Bangura werd derde op het onderdeel kogelstoten (10,92 meter) en eindigde als vierde op het onderdeel discuswerpen (25,66 m).

Klik voor de overige uitslagen op deze link

IMG_5145

September 2017
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30