Welkom bij De Keien Atletiek

Nieuwe sponsor voor De Keien Atletiek

BMX was de sport van John Reijbroek van Calcontrol totdat een blessure roet in het eten gooide. Lopen bij De Keien had zomaar ‘zijn ding’ kunnen worden. Deze zomer werd het wielrennen en hij fietste in veertien dagen van Boekel naar Gibraltar voor Stichting Kitty. Hij draagt de Udense atletiekvereniging echter wel een warm hart toe. Reden genoeg om De Keien Atletiek te sponsoren.

Keizuivere sport

“Duursporten is zó fijn om te doen. Daarnaast: atletiek vind ik gewoon een keizuivere sport”, geeft John aan. “En dat keizuivere is precies datgene wat me aanspreekt, want daar draait het bij mijn bedrijf Calcontrol ook om.”

Meten is weten

Bij Calcontrol zorgen ze voor het ijken van meetapparatuur en het rapporteren van meetresultaten. Van cruciaal belang bij de farmaceutische industrie, waar strenge eisen gelden. “Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld eisen waaraan klimaatkasten voor medicijnen moeten voldoen. Of de kwaliteit van cleanrooms, waar de lucht heel schoon moet zijn om te werken aan een open productie, zoals het afvullen van flacons met injectievloeistof. Wij meten met onze apparatuur onder andere onzichtbare deeltjes die in de lucht zitten, om aan te tonen dat de luchtkwaliteit aan de strenge eisen voldoet”, aldus John.

Ook de voedingsmiddelenindustrie heeft te maken met kwaliteitseisen. “Voedingsmiddelen moeten een continue kwaliteit hebben. Het kan niet zo zijn dat bijvoorbeeld de ene tube ketchup onder andere temperaturen wordt gemaakt dan de andere. Een klein verschil zou je kunnen proeven of zou de houdbaarheid kunnen beïnvloeden.”

Meetapparatuur en atletiek

Met goede meetapparatuur en strenge eisen hebben ze ook bij De Keien te maken. Bij wedstrijden wordt het materiaal gewogen waarmee een atleet werkt. Afhankelijk van de leeftijd werpt of stoot een atleet met een speer, discus of kogel met een bepaald gewicht. Die meetapparatuur moet dus zuiver zijn. Dat meten is bij Calcontrol in goede handen. De Keien heeft daarmee dan ook een sponsor die het gewicht van die materialen meer dan waard is.

Comments are now closed for this entry

Juni 2019
Z M D W D V Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30